فهرست مطالب

طلاق ایرانیان خارج از کشور دارای شرایط خاصی است . در این مقاله از دیدگاه وکیل خانواده به شرایط و مراحل طلاق ایرانیان خارج از کشور می پردازیم ؛ در طلاق به درخواست مرد و یا طلاق از طرف زن در مواردی که یکی از زوجین و یا هر دو در خارج سکونت داشته باشند ؛ قوانین کشور ایران در باب مبحث طلاق جاری است . بنابراین ایرانیان خارج از کشور نمی توانند مطابق مقررات کشوری که در آن سکونت دارند یا هر کشور دیگری پرسه حقوقی طلاق را طی نمایند .

به طور کلی برخی از امور حقوقی که مرتبط به احوال شخصیه ایرانیان هستند ؛ از جمله ازدواج ، طلاق ، ولادت و ارث ، قواعد حل اختلاف در مورد آنها ، تابع قوانین و مقررات کشور ایران است . البته باید به این نکته توجه گردد که در صورتی که فرد ایرانی دارای تابعیت ایرانی ولی از اقلیت های مذهبی می باشد ؛ در این مورد طلاق ایرانیان خارج از کشور تابع قواعد مذهبی خواهد بود .

مراحل طلاق ایرانیان خارج از کشور

مراحل طلاق ایرانیان خارج از کشور یک پروسه حقوقی و قانونی است که انجام آن برای صدور حکم طلاق ضروری است . برای انجام مراحل طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور می توان به مراحل ذیل اشاره نمود :

  1. ثبت نامه در سامانه میخک و تنظیم وکالتنامه طلاق با ذکر مشخصات کامل وکلای زوجین
  2. اخذ کد رهگیری و مراجعه به سفارتخانه برای دریافت وکالتنامه فیزیکی
  3. ارسال مدارک از قبیل وکالتنامه، مدارک هویتی و عقدنامه برای وکیل دادگستری
  4. بعد از اخذ حکم طلاق توسط وکیل، زوجه می بایست برگه آزمایش عدم بارداری را به وکیل ارسال نماید.
  5. اخذ ترجمه قانونی و رسمی گواهی عدم بارداری توسط وکیل
  6. ثبت صیغه طلاق در دفاتر ثبت طلاق و اخذ صیغه نامه
  7. اخذ تاییدیه وزارت امور خارجه ایران در خصوص مدارک طلاق
  8. اطلاع سفارخانه از طلاق توسط وزارت امور خارجه ایران

تمام مراحلی که برای طلاق ایرانیان خارج از کشور ذکر گردید ؛ باید به درستی توسط وکلای زوجین صورت گیرد تا زن و مرد بدون هیچ نگرانی از قید زوجیت خارج گردند .

نحوه طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور

نحوه طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور

طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور با اعطای وکالت به وکیل طلاق توافقی و تنفیذ اختیاراتی مانند قبول بذل مهریه، تعیین تکلیف در خصوص حقوق مالی ناشی از زوجیت و همچنین اختیار اجرا و ثبت صیغه طلاق امکان پذیر خواهد بود. طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور نیاز به توافقات زن و مرد در رابطه با آثار طلاق دارد. یکی از دلایل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور برای صدور حکم طلاق از دادگاه خانواده، برگه توافقات است.

در صورت ارائه توافقات رسمی و یا اعطای اختیار تعیین تکلیف در خصوص آثار طلاق به وکلای دادگستری، طلاق بر اساس توافقات انجام خواهد شد. در این مورد اگر چه قانون ایران، اجازه اخذ تصمیم در مورد آثار طلاق را به زوجین داده است؛ اما در این نوع طلاق نیز در صورتی که حکم طلاق از سوی محاکم خارج صادره شده باشد؛ زوجین برای بررسی صحت پروسه رسیدگی قانونی به طلاق می بایست نسبت به تنفیذ حکم طلاق توافقی اقدامات قانونی لازم را انجام دهند.

ثبت طلاق ایرانیان خارج از کشور

ثبت طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور در صورتی که حکم طلاق در ایران اجرا شود؛ از طریق دفاتر ثبت طلاق و بعد از پرداخت کلیه حقوق مالی زوجه میسر می گردد . اما در صورتی که زوجین بخواهند حکم طلاق در خارج از ایران ثبت شود؛ باید اقدامات ذیل برای ثبت طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور صورت گیرد :

  • در سامانه میخک تقاضای اجرای صیغه طلاق ثبت گردد .
  • زوجین در وقت تعیینی در سفارتخانه ایران حاضر گردند .
  • ارائه مدارک لازم از قبیل حکم طلاق و مدارک هویتی به سفارخانه ارائه گردد .
  • امضای اوراق و اخذ تاییدیه مربوط به طلاق

طلاق غیابی خارج از کشور

طلاق غیابی خارج از کشور به طلاقی گفته می شود که یکی از زوجین قصد دارد در دادگاه ایران در زمان اعلام طلاق ، حاضر نشود . در برخی از کشورها از جمله ایران طلاق غیابی به طور رسمی امکان پذیر نیست . بنابراین برای اعمال حق طلاق طرفین یا وکلای آنان باید در دادگاه حاضر شوند . برای همین دو شیوه برای طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور وجود دارد که عبارت است از :

  1. توافق صلح آمیز با همسر و انجام امور طلاق توسط وکیل طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور
  2. بازگشت به ایران به عنوان محل اجرای ثبت ازدواج جهت طی نمودن مراحل طلاق

وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور

وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور از صفر تا صد پرونده طلاق را انجام خواهد داد . به نحوی که نیاز به حضور هیچ یک از زوجین در پروسه طلاق نمی گردد . در صورت تمایل برای مراجعه به وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور ، می توانید از طریق سامانه میخک به یکی از بستگان و یا معتمد در ایران وکالت انجام پروسه طلاق را اعطا نمایید .

بعد از تاییدیه وکالتنامه از سوی وزارت خارجه ، می توان با وکیل متخصص امور ایرانیان خارج از کشور ، برای انعقاد وکالت قضایی جهت ثبت دادخواست طلاق و طرح دعوی طلاق اقدام نمایید . وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور ، طلاق را مطابق توافقات زوجین و در صورت عدم توافق با رعایت مقررات مربوطه انجام خواهد داد.

وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور

گواهی عدم بارداری خارج از کشور

گواهی عدم بارداری خارج از کشور به استناد ماده 31 قانون حمایت خانواده یکی از مدارک مهم برای ثبت طلاق است . ثبت طلاق توسط سردفتر طلاق و ازدواج تخلف است . بنابراین زوجه ای گواهی عدم بارداری خارج از کشور اخذ نموده است . مکلف است گواهی را برای وکیل دادگستری در ایران ارسال نماید . وکیل بعد از اخذ ترجمه رسمی گواهی عدم بارداری ،آن را به دادگاه ارسال می نماید .

دادگاه بعد از بررسی گواهی عدم بارداری خارج از کشور و به درخواست دفترخانه ثبت طلاق ، اقدام به صدور نامه، تاییدیه صحت دادنامه طلاق می نماید . دفترخانه ثبت طلاق با اطمینان از حصول حقوق مالی توسط زوجه ، اقدام به اجرای طلاق و صدور سند طلاقنامه می نماید . جهت مشاوره حقوقی با گروه وکلای نوری تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

پاسخ : از طریق سامانه ثنا و یا سامانه میخک می توانید به وکیل خانواده در خصوص انجام پروسه طلاق وکالت اعطا نمایید .

پاسخ : مدت طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور در حدود دو الی سه ماه است .

پاسخ : بله با توجه به مقررات ایران، طلاق به درخواست مرد نیاز به ارائه ادله ندارد. بنابراین زوج در صورت اعطای وکالت به وکیل خانواده، می تواند زوجه را به طور غیابی طلاق دهد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *